• 6640 Csongrád Pacsirta u. 2.
  • (+36) 20 223 5575
  • sowolu@sowolu.hu

SOWOLU-LÉGTECHNIKA Kft

PB padlóbefúvó

TERMICON – PB és PBD padlóbefúvók

 

Elsősorban nedves helyisegekben, fürdőkben, uszodáknál alkalmazható a meleg levegő befúvására. A befúvó réseket általában közvetlenül a fal, illetve nagy üvegfelületek mellett helyezik el. A rések a sérülésveszély elkerülése érdekében 8 mm szélesek. A rések száma 1 és 4 között választható. Egy-egy befúvóelem hossza legfeljebb 2,5 méter lehet, de a PB befúvók sorolhatók, így tetszőleges hosszúságú befúvás alakítható ki. A sorolt befúvók egységei önállóak mind a levegő bevezetés, mind a víz elvezetés szempontjából. A kifúvó rácsrészek végeinek közvetlen illesztése biztosítja a folyamatosság látványát. A befúvó rács és a betonban elhelyezett befúvó csatorna anyaga a megrendeléstől függően alumíniumból vagy korrózióálló acélból készülhet. Az alumínium kivitel esetén a rácsrész natur, festett vagy eloxált kivitelben is kérhető.

A PB befúvók lényeges tulajdonságai:

A befúvó rácson befalazó karmok vannak elhelyezve. Ezek a betonhoz való szilárd rögzítésen kívül arra is használhatók, hogy alátét elemekkel a rácsokat pontosan szintezni lehessen a járólapok lerakása előtt. Befúvó gerincvezeték a leágazásokkal
A befúvó rács magasságban állítható a befúvó csatornában. Ezáltal lehetővé válik a befúvó rács vízszintes helyzete esetén is a befúvó csatornának lejtést adni. Ez nagyon fontos a csatorna tisztíthatósága miatt. A tisztítás célszerű módja a vízzel való öblítés, ehhez a befúvó csatornának lejtést, és a víznek elfolyási lehetőséget kell biztosítani. A tisztításhoz a kifúvó rács betétje kiemelhető.

A befúvó csatornába a levegő a mellékcsatorna perforált oldalfalán keresztül jut be. A perforáció elhelyezése biztosítja, hogy a befúvó csatorna mosásakor ne kerülhessen víz a szellőző vezetékbe, valamint, hogy a levegő elosztása a befúvó teljes hosszán egyenletes legyen.

A mellékcsatorna gumitömítéses légcsatorna csonkokkal van ellátva. A csonkokhoz csatlakoztatott csővezetéket ez rögzíti is azonkívül, hogy megfelelő tömítést ad. Ezzel lehetővé válik, hogy a csatlakozó csatornák a szellőzési rendszer szerelésével egyidejűleg legyenek szerelhetők.

PB_HU_2

Kompakt légkezelők legszélesebb választéka

Fűtőber, HungaroPanol, Panol, Panol-Plusz és Termicon gyártmányok szervizelése