• 6640 Csongrád Pacsirta u. 2.
  • (+36) 20 223 5575
  • sowolu@sowolu.hu

SOWOLU-LÉGTECHNIKA Kft

ADK esővédő

TERMICON – ADK esővédő fixzsalu

Légcsatorna hálózatoknak a külső térhez csatlakozó be- és kilépési pontjain elhelyezhető dekoratív megjelenésű elem, amely megakadályozni képes az esővíznek valamint nagyobb szennyeződéseknek a légcsatornákba kerülését. A lamellázat mögött elhelyezett háló megakadályozza, hogy a lamellázat mögött madarak fészket rakhassanak. Az esővédő zsalu olyan speciális lamellázattal készül, amely biztosítja, hogy magas zsaluzat és heves esőzés esetén sem alakul ki az alsó lamellák előtt vízfüggöny. A zsalu teljes egészében extrudált alumínium profilokból van összeállítva.

A speciális kialakításnak és korróziómentes alapanyagoknak valamint az alkalmazott rozsdamentes rögzítőelemeknek köszönhetően a kereten nem jelentkeznek a vízfolyások nyomai és rozsdacsíkok még hosszú idő után sem. Alapkivitelben a zsalu festetlen. Kívánságra, ha dekorációs, illetve fokozott felületvédelmi követelmények miatt szükséges, vállaljuk a zsalut festett felülettel is szállítani. A járatos szín RAL 9010 fehér, de nagyobb mennyiség esetén más szín is kérhető. A zsalu cseppleválasztó hatását növelik a lamellákon található lépcsőzések. A lépcsők kis
magassága előnyös mert a légáramlást alig akadályozza, de a vízcseppeknek a légáram miatti kúszását lehetetlenné teszi. Az ADK zsalu levelein leválasztott vízcseppek a levelek belépő éleinek árkaiban oldalra elfolynak, majd onnan a keretbe rejtett függőleges csatornán keresztül a zsalu aljára folynak le. A felületen leválasztott víz az alsó kiömlő résen távozik.

Rögzítés:
A rácsokat a kereten keresztül, a falazathoz vagy a falban illetve csatlakozó légcsatorna végén elhelyezett kerethez lehet rögzíteni. Alapkivitelben a zsalukat falazathoz rögzíthető kivitelben, a megfelelő speciális rozsdamentes kötőelemekkel együtt szállítjuk, a zsalu keretén a rögzítő furatokat elkészítjük. Fontos, hogy a felszereléshez a zsaluval szállított kötőelemek legyenek felhasználva, hogy így a korrózió hatásai, rozsdanyomok elkerülhetők legyenek.

Tartozékok:
Az ADK esővédő zsaluk ellenkeretre szerelt kivitelben is rendelhetők. Ebben az esetben az ellenkeretet és a zsalu keretét összekötő, a falhoz rögzített kiviteltől eltérő speciális rejtett csavarozást készítünk és szállítunk, amelynél a zsalu homlokfelületén nem látható semmilyen rögzítőelem. A korróziós nyomok elkerülésének ez a legbiztosabb módja.

ADK_HU

Kompakt légkezelők legszélesebb választéka

Fűtőber, HungaroPanol, Panol, Panol-Plusz és Termicon gyártmányok szervizelése