• 6640 Csongrád Pacsirta u. 2.
  • (+36) 20 223 5575
  • sowolu@sowolu.hu

SOWOLU-LÉGTECHNIKA Kft

Elszívó ernyők, zsaluk, hangcsillapítók

TERMICON – Elszívó ernyők, zsaluk, hangcsillapítók

Légcsatorna hálózatoknak a külső térhez csatlakozó be- és kilépési pontjain elhelyezhető dekoratív megjelenésű elem, amely képes megakadályozni az esővíznek valamint nagyobb szennyeződéseknek a légcsatornákba kerülését. A lamellázat mögött elhelyezett háló megakadályozza, hogy mögötte madarak fészket rakhassanak.

Az esővédő zsalu olyan speciális lamellázattal készül, amely biztosítja, hogy magas zsaluzat és heves esőzés esetén sem alakul ki az alsó lamellák előtt vízfüggöny. A zsalu extrudált alumínium profilokból és műanyag sarokelemekből van összeállítva. A speciális kialakításnak és korróziómentes alapanyagoknak valamint az alkalmazott rozsdamentes rögzítőelemeknek köszönhetően a kereten és a homlokzaton nem jelentkeznek a vízfolyások nyomai és rozsdacsíkok még hosszú idő után sem. Alapkivitelben a zsalu festetlen. Kívánságra, ha dekorációs, illetve fokozott felületvédelmi követelmények miatt szükséges, vállaljuk a zsalut festett felülettel is szállítani. A járatos szín RAL 9010 fehér, de igény szerint más szín is kérhető. A zsalu cseppleválasztó hatását növelik a lamellákon található lépcsőzések. A lépcsők kis magassága előnyös mert a légáramlást alig akadályozza, de a vízcseppeknek a légáram miatti kúszását lehetetlenné teszi. Az ADK zsalu levelein leválasztott vízcseppek a levelek belépő éleinek árkaiban oldalra elfolynak, majd onnan a keretbe rejtett függőleges csatornán keresztül a zsalu aljára folynak le. A felületen leválasztott víz az alsó kiömlő résen távozik.

Rögzítés:
A rácsokat a kereten keresztül, a falazathoz vagy a falban illetve csatlakozó légcsatorna végén elhelyezett kerethez lehet rögzíteni. Alapkivitelben a zsalukat falazathoz rögzíthető kivitelben, a megfelelő speciális rozsdamentes kötőelemekkel együtt szállítjuk, a zsalu keretén a rögzítő furatokat elkészítjük. Fontos, hogy a felszereléshez a zsaluval szállított kötőelemek legyenek felhasználva, hogy így a korrózió hatásai, rozsdanyomok elkerülhetők legyenek.

Tartozékok:
Az ADK esővédő zsaluk ellenkeretre szerelt kivitelben is rendelhetők. Ebben az esetben az ellenkeretet és a zsalu keretét összekötő, a falhoz rögzített kiviteltől eltérő speciális rejtett csavarozást készítünk és szállítunk, amelynél a zsalu homlokfelületén nem látható semmilyen rögzítőelem.

NKZ_szigetNKV_ventilátoros_sarokNKS_sarokElszívó-ernyők-zsaluk-hangcsillapítók

Kompakt légkezelők legszélesebb választéka

Fűtőber, HungaroPanol, Panol, Panol-Plusz és Termicon gyártmányok szervizelése