• 6640 Csongrád Pacsirta u. 2.
  • (+36) 20 223 5575
  • sowolu@sowolu.hu

SOWOLU-LÉGTECHNIKA Kft

AKS, AKL, AFS hővisszanyerős kompakt szellőztető berendezések

TERMICON – Szellőztető készülékek

 

A spirálbordás fűtőtestek nagy felületi terhelésűek, (6-8 W/cm²) minimum 2 m/sec légáramlást igényelnek. Klímatechnikailag igényes helyen az előfordulható „porégés” miatt korlátozottan alkalmazható, a kellemetlen szagok keletkezése miatt. A villamos fűtők esetén minden géphez kézi reszetelésű biztonsági hőfokhatárolót adunk a berendezés villamos fűtőjének közelében. Amennyiben teljes vezérléssel kerül megrendelésre a berendezés, aktív légcsatorna-szabályzó jele által, jelátalakítóról vezérelt áramszeleppel kerülnek kialakításra az automatikák 18 kW-ig. Ez egy korszerű vezérlés, effektív értékszabályzással, ami a gyakorlatban zavarójel mentesen, a 0-átmenetben kapcsol a parancsolt jelnek megfelelően. Villamos fűtők esetén a légtechnikai rendszerben a frisslevegő ágba elzárószerelvényt építeni TILOS! Villamos fűtés esetén a ventilátorokat csak azon a fordulaton szabad járatni, ahol még nem történik káros túlmelegedés. Gyakori ellenőrzéssel és tisztítással kell a szűrőket karbantartani a szükséges légmennyiség biztosításához.

Beszerelés AKS, AKL, AKL-E, AFS

Az AKS, AKL, AKL-E, AFS készülékeket a megrendelésben közölt vezérlő automatikákkal és csatlakozó elemekkel együtt szállítjuk. A termékhez gépkönyvet adunk, amelyben a szerelési és üzemeltetési instrukciók részletesen szerepelnek. Ennek ellenére a készülék felszerelésével, üzembe helyezésével, beszabályozásával ilyen munkában jártas szakembert kell megbízni! Különösen érvényes ez az elektromos rendszer szerelésére, mert azt kizárólag villanyszerelői vizsgával rendelkező szakember végezheti! Az üzembehelyezési munkákat igény esetén a TERMICON saját szakembereivel vállalja.

A készülékek üzeméhez a következõ hálózatokhoz illesztett csatlakozások kiépítése lehet szükséges:
– erősáramú csatlakozás a motorok és vezérlés áramellátásához
– erősáramú csatlakozás az elektromos fűtéshez
– vízoldali csatlakozás a fűtő hőcserélőhöz
– vízoldali csatlakozás a vizes hűtő hőcserélőhöz
freon vezetékek bekötése forrasztással. Ezt csak engedéllyel rendelkező szakember végezheti!

A csepptálca kivezető csonkjának bekötését a csapadékvíz csatornába megszakítással kell csatlakoztatni, az általunk adott szifonon keresztül a vezérlés vezetékeinek, és a perifériáinak bekötése az elszívás be- és kilépő légcsatornáinak szerelése a befúvás be- és kilépő légcsatornáinak szerelése El kell végezni a szükséges egyenpotenciálra hozásokat. Az elektromos szerelés befejező műveleteként érintésvédelmi és szabványossági felülvizsgálatot kell végezni, és ezt dokumentálni kell! Az első indításkor ellenőrizni kell a ventilátorok forgásirányát, akadálymentes, egyenletes futását méréssel ellenőrizni kell a szállított légmennyiséget, és ezt a légtechnikai rendszer beszabályzásával a tervezett értékre kell beállítani.

Négycsöves rendszer (hűtés és fűtés)
A vízoldali bekötés a gép kialakításának függvényében lehet kétcsöves vagy négycsöves rendszerű. A kétcsöves rendszer előnye a fele mennyiségű csőhálózat és szerelvény, azonban a téli-nyári automatikus, vagy kézi átváltást ki kell építeni a fűtőkazán és a folyadékhűtő között. Ez esetenként a közeg különbözősége miatt nem oldható meg. A négycsöves rendszernél az átváltást nem kell kiépíteni, azonban külön kell a hűtő- és fütőrendszer folyadékellátását kivitelezni. Javasoljuk önálló belsőköri keringető szivattyú alkalmazását, és háromjáratú csapot keverő kapcsolásban beépíteni. Ezen feladatok elvégezhetősége csak szakszerű gépésztervezés elvégzése és szakcéggel történő kivitelezéssel lehetséges.

AKS-AKL-AFS-kompakt-hővisszanyerős-szellőztető

Kompakt légkezelők legszélesebb választéka

Fűtőber, HungaroPanol, Panol, Panol-Plusz és Termicon gyártmányok szervizelése