• 6640 Csongrád Pacsirta u. 2.
  • (+36) 20 223 5575
  • sowolu@sowolu.hu

SOWOLU-LÉGTECHNIKA Kft

AKC, AKV szellőztető berendezések

TERMICON – Kompakt szellőztetők AKC, AKV, ALC és AXC

 

AXC ventilátoros fűtőkészülék
Az AXC készülékek rögzítéséhez a készülék felső élein elhelyezett 4 db M8 csavar, illetve az azokhoz külön szállított függesztő fülek, valamint a készülék cseppgyűjtőjének pereme alatt elhelyezett 4 db tartóláb használható fel. Az alábbi ábrák néhány jellegzetes elhelyezési megoldást mutatnak. További rögzítési módok a helyi adottságoktól függően lehetségesek. Függesztés a födémhez menetes függesztő szárakkal.

A különböző ALC elemek horganyzott acéllemez burkoló elemekből, vázszerkezet alkalmazása nélkül vannak fölépítve. A burkoló elemek 30 mm vastagságúak, belső felületük üvegselyem szövettel burkolt, kiváló akusztikai elnyelő képességekkel rendelkező ásványgyapot lemezzel fedett.
A burkoló elemek külső felülete alapkivitelben RAL 5021 vízkék, de igény esetén vállaljuk natur horganyzott lemezből vagy RAL 9010 fehér színre festve is.

ALC-B
Alapegység ventilátorral, 2 soros hőcserélővel és G4 szűrőtáskával. alapegység ventilátorral, 4 soros hőcserélővel, cseppleválasztóval és G4 szűrőtáskával. ALC-C2+4: alapegység ventilátorral, 1db 2 soros és 1 db 4 soros hőcserélővel, cseppleválasztóval és G4 szűrőtáskával.
Az ALC légkezelő készülékeket olyan esetekben való alkalmazásra fejlesztettük ki, ahol kevés hely van magasságban egy szokásos légkezelő beépítésére. Jellemzően ez az eset az álmennyezet fölött elhelyezett, vagy mennyezet alá függesztett gépeknél. A légkezelők többféle funkcionális elem közül választhatóan számos kialakításban állíthatók össze, az egyes elemek a helyszínen légcsatornák módjára szerelhetők egymás után. A ventilátort és szűrőt tartalmazó alapegység lefelé nyíló, szerszám nélkül kezelhető ajtókkal rendelkezik.

Légelosztó doboz kör keresztmetszetű csövek csatlakoztatásához. Az ALC készülékeket 1000 és 8000 m³/h névleges légszállítások között 6 méretnagyságban gyártjuk. csak ventilátort tartalmazó egység, hangcsil- ALC-S: lapított légcsatorna-ventilátorként használható.

Az ALC-A alapegységek egyoldalról szívó, direkt hajtású ventilátorokat tartalmaznak, hangcsillapított légcsatorna ventilátorként alkalmazhatók, illetve a szellőzési rendszerben az egyéb egységek (fűtő, keverő, stb) egységekkel nem összefüggően is elhelyezhetők.
Elszívó légcsatorna ágakba való beépítésre ajánljuk elsősorban. A 10-es és 20-as nagyságokba 1 db, a nagyobb gépekbe 2 db ventilátor van beépítve. A ventilátorok a 10-40 nagyságok között három fordulatszámon járathatók, az 56 nagyság ventilátorai feszültség-szabályzásra alkalmas egyfázisú kivitelűek, a 80-as nagyság ventilátorai háromfázisú hálózatról táplálhatók. Az ALC-A egységek mindkét csatlakozó felületéhez MEZ 30 méretű, szokásos légcsatorna perem közvetlenül szerelhető. A csatorna mérete a táblázat szerinti BxH méretű.

AKC-AKV-ALC-AXC-szellőztető

Kompakt légkezelők legszélesebb választéka

Fűtőber, HungaroPanol, Panol, Panol-Plusz és Termicon gyártmányok szervizelése