• 6640 Csongrád Pacsirta u. 2.
  • (+36) 20 223 5575
  • sowolu@sowolu.hu

SOWOLU-LÉGTECHNIKA Kft

CD hangcsillapító

TERMICON – CD hangcsillapító

 

Az alábbi táblázatban néhány jellemző pontra az oktávsávonkénti csillapítás értékeit közöljük. A hangcsillapító nyomásesése jó közelítéssel azonos hosszúságú egyenes légcsatornaszakasz ellenállásaként vehető figyelembe.
Adott konkrét méret esetén a légáram hatásait (zajkeltés, légellenállás) is figyelembe kell venni a rendszer méretezésénél. Az ehhez szükséges pontos számításokat a TERMICON Rt az ajánlati tevékenysége keretében elvégzi és részletes adatokat szolgáltat.

A CD 50 és CD 100 típusjelű hangcsillapítók a kör keresztmetszetű szellőző légcsatorna hálózatokba való beépítésre, a szellőző gépek zajának a légcsatorna hálózaton keresztül való terjedése csillapítására használhatók. A hangcsillapítók kétféle, 50 és 100 mm-es szigetelési
vastagsággal, háromféle tipizált hosszméretben és 100 és 630 mm közötti átmérőkben készülnek.

A CDF típusjelű hangcsillapító a CD 100 típusnak növelt csillapítású változata. A hangelnyelési tulajdonságok javítására ennél a típusnál egy hossztengellyel párhuzamos kulisszát építünk be. A kulissza vastagsága állandó. A CDF típus a szerkezeti kialakítás miatt 315 és afölötti belső átmérőkkel gyártható.

 

CD_HU

Kompakt légkezelők legszélesebb választéka

Fűtőber, HungaroPanol, Panol, Panol-Plusz és Termicon gyártmányok szervizelése