• 6640 Csongrád Pacsirta u. 2.
  • (+36) 20 223 5575
  • sowolu@sowolu.hu

SOWOLU-LÉGTECHNIKA Kft

VAV légmennyiségszabályzók

TERMICON – VAV mennyiségszabályzók

VAV mennyiségszabályzók tervezése Szabályozási elvek, módosítási lehetőségek A VAV szabályzók számára az alapjelet alpvetően kétféle mérő elem szolgáltathatja.

1. Dinamikus nyomás adó
Ebben az esetben az áramló levegő mennyiségével arányos jelet mérünk és ezt alakítjuk át a mennyiséggel lineárisan arányos (proporcionális) jellé. A szabályozás kivitele kétféle lehet.

1/a Kompakt felépítés:

A TERMICON TVC és TVR típusjelű mennyiségszabályzóira szerelt BELIMO gyártmányú NMV D2 jelű vezérlő egységek ilyen jeleket szolgáltatnak és integrálva tartalmazzák a mennyiség szabályozásához alaklmas mozgató motort is.
1/b Univerzális felépítés: Ebben az esetben a dinamikus nyomás érzékelésére és a jelfeldolgozásra alkalmas egység és a beavatkozó szervomotor külön egységként van szerelve. Ennek a felépítésnek az alkalmazása a speciálishajtási igényű szabályzóknál (pl. nagy méret esetén) indokolt a TERMICON ilyen megoldáshoz a BELIMO cég VRD2 jelfeldolgozó egységét és valamilyen alkalmas zsalumozgatóját használja.

2. Statikus nyomás adó
Ebben az esetben a légcsatornában a külső térhez képest a statikus nyomáskülönbséget mérjük és a jelfeldolgozó egység ezzel proporcionális kimenő jelet állít elő. A termicON RT ilyen alkalmazáshoz a BELIMO cég VRP jelű jelfeldolgozó egységét és valamilyen alkalmas zsalumozgatóját használja.

vavtvc

Kompakt légkezelők legszélesebb választéka

Fűtőber, HungaroPanol, Panol, Panol-Plusz és Termicon gyártmányok szervizelése